Ajánlatok

A termékek gyártói

Gyártó

AKCIÓ

A webáruházban leadott minden 40 000 Ft feletti vásárlás estén ajándékba adunk 1 db alkoholszondát.

PFT-661S alkoholszonda

Hírek, érdekességek

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate

Hírek, érdekességek

Az alkoholszondát nem lehet becsapni! Alaposan téved, aki autóvezetés előtt is bátran iszik alkoholt, mert úgy véli, hogy bonbon evésével, jégkocka rágcsálásával, vagy pénzdarab szopogatásával eltüntetheti a szondába kifújt levegőben lévő alkoholt. Az erre vonatkozó, hamis legendákat cáfolja a méréstechnika professzorának cikke, mely a Dräger Review legújabb számában jelent meg.

Egy részeg francia férfi döbbentette meg az orvosokat és a rendőröket a a kórházban való felvétele után, ugyanis halálos mértékű alkohol volt a vérében. A vizsgálatok után kiderült, a férfi véralkoholszintje 1,1 százalék.

2015.06.13 22:53

A kilélegzett levegő alkoholtartalmát. A tüdőhólyagocskákban lévő levegő alkoholtartalma egyenesen arányos a vér alkoholtartalmával, ezért használhatók a szondák. Erőteljes kilégzéssel adnak pontos eredményt. Többfajta szonda létezik, kémiai reakció vagy fizikai jelenség alapján működnek.

Némi matematikai és kémiai fejtörővel bemutatjuk, hogyan számolható ki a véralkoholszint.

Egy átbulizott éjszaka és néhány óra alvás után sokan úgy ülnek autóba, hogy a vérük alkoholkoncentrációja magasabb mint 0,5 ezrelék, ami bűncselekménynek számít, de egyszerűen megelőzhető a baj egy alkoholszondával.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) lépéseket sürget a kormányoktól az alkohol okozta halálesetek és egészségkárosodás visszaszorítására, miután jelentése szerint 2012-ben több mint hárommillió ember vesztette életét alkoholfogyasztás miatt.

Ma már csak a magyarok 10 százaléka sorolja magát a naponta rendszeresen bort fogyasztók körébe, míg 10 éve ez az arány 19,1 százalék volt - derül ki a Varga Pincészet legfrissebb felméréséből.

Svájcban egy nemzetközi kutatócsoport olyan teszt kikísérletezésén dolgozik, amellyel azt is ki lehet mutatni, mennyit ivott a vizsgált személy hetekkel, sőt, akár hónapokkal is a teszt elvégzése előtt.

Kutyaharapást szőrével? Gyógyszerek? Vagy elég valamit enni? Pár jótanács, amely segítségével úgy ébredhet, hogy ne bánja meg az előző éjjelt - már ami az alkoholt illeti.

Németországban továbbra is a sör a legkedveltebb szeszesital. Egy aktuális tanulmány szerint, míg az átlag európaiak egyharmada antialkoholista, addig Németországban a megkérdezetteknek csak 18 százaléka jelezte, hogy nem iszik.

Magyarországon jelenleg a zéró-tolerancia elve érvényesül, vagyis a legkisebb kimutatható menynyiségű alkohol elfogyasztása után is szabálysértést követ el az, aki autót vezet, 0,8 ezrelék fölötti véralkohol-koncentráció esetén pedig bűncselekménynek számít az ittas vezetés.

Ha megfelelően kis mennyiségben fogyasztják (legfeljebb egy egységnyi alkohol naponta, amely például kb. 2,5 deciliter sörben vagy kb 1 deciliter borban található) csak akkor tapasztalhatóak az alkohol egészségre gyakorolt pozitív hatásai.

Számításaik szerint az átlagos másnapos állapot hossza 9 óra 45 perc. 29 esztendős korban viszont 10 óra 24 percig tart.

Egyre többen isznak a fiatalok közül a pedagógusok szerint. Egyes iskolákban az osztályfőnökök csak egynapos kirándulásokat mernek vállalni, mert a diákok "esti programja" nem egyeztethető össze az iskola elvárásaival.

Egyre gyakrabban kerülnek kórházba a fiatalok, főképp a lányok az alkohol mértéktelen fogyasztása miatt Németországban a wiesbadeni statisztikai hivatal felmérése szerint.

Hazánkban a zéró tolerancia bevezetése sokak körében nagy riadalmat keltett, ugyanis számtalan hiedelem kezdett keringeni a jogosítvánnyal rendelkező emberek körében. Bizonyára sokakban felmerült a kérdés: Miért nem ihatunk egy korty alkoholt sem, ha vezetni fogunk, hiszen egy pohár bor vagy sör nem árt meg senkinek.

Legalább 12 ezer esetben akadályozta meg az ittas autóvezetést az alkoholt érzékelő indításgátló szonda a finn statisztikai adatok szerint.

Idült alkoholfogyasztásról akkor beszélünk, ha az adott személy rendszeresen fogyaszt nagyobb mennyiségű alkoholt. Ha a hozzászokás is kialakul, akkor alkoholizmusról beszélünk.

Az alkohol az egészen minimális mennyiségtől eltekintve egy azonnali mérgezési tüneteket és hosszú távon visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozó méreg. Jelenleg a legelterjedtebb és sajnálatos módon mégis legálisan, szinte korlátozások nélkül forgalmazott veszélyes, gyakorta halálos kimenetelű károkat okozó drog.

Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

Ha nem szeretnénk kínzó másnapossággal ébredni, akkor fogadjuk meg az alábbi másnaposság-űző módszereket. Ha már bekövetkezett a baj, akkor sincs még minden veszve.

Az alkoholos italok alkoholtartalmát térfogatszázalékban szokták megadni. Ez megmutatja, hogy 100 ml italban hány ml etil-alholol van.

A 2013. július elsején életbe lépett új büntető törvénykönyv (2012. évi C. törvény) jelentősen módosította az ittas vezetésre vonatkozó szabályokat. Az eddigi 0,8 ezrelékes szabálysértési határt 0,5-re szállítják le. Ha valakinek a szervezetében az alkoholszint meghaladja a 0,5 ezreléket - amit nagyon könnyű elérni elég hozzá 2 pohár bor elfogyasztása - minden esetben a helyszínen elveszik a járművezető jogosítványát, és büntetőeljárást indítanak.