Ajánlatok

A termékek gyártói

Gyártó

AKCIÓ

A webáruházban leadott minden 40 000 Ft feletti vásárlás estén ajándékba adunk 1 db alkoholszondát.

PFT-661S alkoholszonda

Hírek, érdekességek

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Hírek, érdekességek
2014.09.04 16:23

Alkoholfogyasztási szokások Európában

Németországban továbbra is a sör a legkedveltebb szeszesital. Egy aktuális tanulmány szerint, míg az átlag európaiak egyharmada antialkoholista, addig Németországban a megkérdezetteknek csak 18 százaléka jelezte, hogy nem iszik.

Németországban a lakósság 18 százaléka sohasem fogyaszt szeszesitalt - derül ki egy nürnbergi piackutató cég (GfK) jelentéséből. A 17 európai országban végzett kutatás szerint a kontinensen csupán Hollandiában (15 százalék) valamint Görögországban és Svédországban (14 százalék) kisebb az absztinensek tábora.
A több, mint 17 ezer, 14 év feletti személy körében végzett vizsgálat rámutat, hogy a legjózanabb életmódot a törökök folytatják: a zömében iszlám vallású eurázsiai államban a válaszadók 80 százaléka jelezte, hogy nem iszik. Meglepő módón a borvidékeikről híres olaszok és portugálok fele is úgy nyilatkozott, hogy nem szeretik a szesztartalmú italokat.
Komoly eltérések vannak Európa különböző tájain nem csupán az elfogyasztott alkohol mennyiségében, hanem fajtájában is. A hagyományos sörivó nemzetként elkönyvelt németeknél a "folyékony kenyér" alapvető élelmiszernek számít és ez a kedvenc szeszesitaluk. Meglepő módón Spanyolországban is lekörözte már a bor és pezsgő népszerűségét a sör. A habzó italt a briteknek csupán 27 százaléka jelölte meg, mint legkedveltebb alkoholfajtáját. A nürnbergi felmérés kapcsán az egészségügyi szakemberek arra a trendre hívják fel a figyelmet, hogy a tömény italok riasztóan hódítanak a fiatal korosztály körében, míg korábban a vodka, konyak, viszki, pálinka stb. az idősebb nemzedék bárszekrényének kincse volt.

[Független Hírügynökség]