Ajánlatok

A termékek gyártói

Gyártó

AKCIÓ

A webáruházban leadott minden 40 000 Ft feletti vásárlás estén ajándékba adunk 1 db alkoholszondát.

PFT-661S alkoholszonda

Hírek, érdekességek

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Hírek, érdekességek
2015.06.13 23:29

Új véralkoholszint rekord Franciaországban

Egy részeg francia férfi döbbentette meg az orvosokat és a rendőröket a a kórházban való felvétele után, ugyanis halálos mértékű alkohol volt a vérében. A vizsgálatok után kiderült, a férfi véralkoholszintje 1,1 százalék.

A francia egy átivott estét töltött egy bárban Avignonban, ami végülis úgy végződött, hogy kirabolták és megverték, viszont új rekordot állított fel a véralkoholszint területén. A helyi rendőrség döbbenten tapasztalta, hogy a támadás és a férfi fejsérülése csak egy része a problémának. Az 1,1százalékos véralkoholszinttel csoda, hogy egyáltalán életben volt.
"Ez ugyanaz, mintha 3-4 üveg whiskyt inna meg pár órán belül" - közölte a szakorvos a francia napilapban, a Le Parisien-ben. Franciaországban az értékhatár az ittas vezetésre 0,05 százaléknál van, a legtöbb ember már 0,25 százaléknál kezdi rosszul érezni magát. A helyi Le Dauphiné Libere szerint a férfi mértéktelen ivása szerzett neki egy helyet a Rekordok Könyvében, ezzel szétzúzva a korábbi rekordot, ami 0,97 százalék volt.
A nyomozók szerint a férfit, aki a francia Total olajtársaság dél-kelet franciaországi Vaucluse részleg munkatársa, megszólították a támadói, miközben ivott a bárban. Egy alkalmazott azt mondta a helyszínen a Le Dauphiné Libere-nek, hogy "Két koktélja volt, és ennyi. Úgy tűnt, részeg, ez volt minden", hozzátéve, hogy úgy látszott, egy csomó pénze van a férfinek.
A férfit azóta a La Timone Marseille kórházba szállították, és kikérdezte a rendőrség. Bernard Marchal ügyész azt nyilatkozta, hogy a rendőrség még mindig vadászik a gyanúsítottakra, akik követték az áldozatot a bár biztonsági felvétele szerint.  A francia napilap szerint a rendőrség annyira hitetlenkedett, hogy újra szeretnék csinálni a tesztet.